IoT en connectiviteit

 

Wat is IoT?

Internet of Things (IoT) automatiseert de communicatie tussen al uw apparaten vanaf elke locatie en maakt Machine-to-Machine (M2M) informatieoverdracht mogelijk, zonder menselijke tussenkomst. IoT genereert een schat aan informatie waarmee u uw bedrijfsprocessen slimmer, sneller en efficiënter inricht, of nieuwe diensten en businessmodellen ontwikkelt.

Waar gebruik ik IoT voor?

Door data te verzamelen, te analyseren en te combineren, identificeren we kansen om processen en producten slimmer te maken. Dit kan uw bedrijf helpen besparen op kosten. Zo laat bijvoorbeeld een ondergrondse vuilcontainer zelf weten wanneer deze geleegd moet worden. En rijdt de vuilniswagen dus niet onnodig langs lege containers. Goed voor het milieu en de portemonnee.

Waarom zou ik IoT willen toepassen?

IoT biedt bedrijven ongelofelijk veel mogelijkheden. Waarschijnlijk maakt u al gebruik van smartdevices. IoT vebindt deze devices en genereert data zodat u beter weet waar u efficiency slagen kunt maken om te besparen. Maar het laat u ook zien waar u kunt innoveren zodat u uw concurrentie voor kunt blijven en nieuwe verdienmodellen kunt ontwikkelen. En daar doet u het voor toch?

Waarom IoT: Efficiëntere bedrijfsvoering

IoT wordt in veel sectoren ingezet om processen efficiënter te laten verlopen, nieuwe slimme diensten aan te bieden en om kosten te besparen. Zo worden IoT-apparaten in het bedrijfsleven veel gebruikt om werkplekken slimmer te maken door het verzamelen, analyseren, meten en toepassen van de gegenereerde data.

Starten met een nieuwe technologie is altijd uitdagend. Dat geldt ook voor IoT.  IoT is echter niet alleen een technisch verhaal. Het is een samenspel van techniek, mensen en processen. Om IoT tot een succes te maken, moeten die drie pijlers goed op elkaar zijn afgestemd. Het is daarom goed om klein te beginnen met een relatief eenvoudige IoT-oplossing. En test deze oplossing uitvoerig op alle drie de pijlers.

Ben je tevreden over de resultaten van de oplossing dan kun je stap voor stap opschalen zodat het het draagvlak in uw bedrijf vergroot. Het is daarbij van belang dat u het vanaf het begin serieus aanpakt. De resultaten en mogelijkheden van deze toepassingen zullen u zeker bevallen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

 

Contact opnemen

 

IoT netwerk

 

Nieuwe kansen

Waarom IoT: Benut nieuwe kansen

Het IoT biedt uw organisatie nieuwe inzichten en nieuwe business modellen. Het geeft u de mogelijkheid om op basis van data tot beter gefundeerde keuzes te komen. Als de gegenereerde data op de juiste manier gebruikt wordt, dan zijn er op z’n minst 2 nieuwe verdienmodellen voor u namelijk; kostenbesparing d.m.v. efficiëntie en new business omdat u informatie tot uw beschikking heeft die uw concurrentie niet heeft.

Dit geeft u een voorsprong door informatie en innovatie. U kunt een voorsprong nemen op uw concurrenten omdat u extra toegevoegde waarde kunt bieden aan uw nieuwe klanten, die uw concurrenten niet kunnen bieden.U kunt ze van relevante informatie voorzien en/of op basis hiervan extra diensten aanbieden. En het kan de klantrelatie verstevigen doordat u continue informatie vergaart. Door stukjes informatie te delen kunt u regelmatiger contact houden met uw klanten. En op basis van informatie kunt u mogelijkheden ontdekken om nieuwe diensten te ontwikkelen en aan te bieden.

x Wilt u meer info over hoe u dit voor uw bedrijf concreet kunt maken? Neem dan contact met ons op om verschillende mogelijkheden en cases te bespreken.

 

 

Daarom IoT: De toekomst is nu. Groei mee met de ontwikkeling

Maar wat is nu de meerwaarde van IoT? Als consument zijn we ons hiervan erg goed bewust. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld navigatie en wearables, zoals sporthorloges. Thuis of op de zaak zijn er slimme meters met leuke schermpjes voor uw energie. IoT is nu actueel omdat de technieken zich razendsnel ontwikkelen. Ze worden sneller, beter en goedkoper. Processoren rekenen steeds sneller en sneller, specifieke netwerken worden (energiezuinig) ingezet voor IoT en de cloud maakt een centrale samenvoeging van data mogelijk. IoT is voor iedereen, dus ook voor uw bedrijf, bereikbaar geworden en de mogelijkheden zijn ongekend.

Bijvoorbeeld met Viloc Tag, de slimme sensor, kunt u uw hele wagenpark, materieel of dure apparatuur uitrusten zodat alles te lokaliseren is binnen Nederland. Kortom, nu is het moment om te ontdekken waar en hoe IoT het best in jouw bedrijf ingezet kan worden.

 

x Viloc Tag is een zeer handige sensor die uw materieel overal binnen Nederland tot op 20m weet te lokaliseren. De Viloc Tag maakt gebruik van het LoRaWan netwerk van KPN Klik hier voor meer info.

 

IoT smart city

 

Laten we een afspraak maken

Maak een afspraak

 

 

Veelgestelde vragen over Internet of Things

 

 • Hoe betrouwbaar en veilig is IoT?

  Omdat het bij de meeste IoT-toepassingen om grote hoeveelheden gekoppelde devices en data gaat is het belangrijk dat uw werkt met een goed functionerend en 100% betrouwbaar platform. Het netwerk dat het platform moet ondersteunen moet ook van topkwaliteit zijn. Test het vervolgens op kleine schaal. Eventuele aanpassingen zijn dan gemakkelijk te doen. Als u tevreden bent over het resultaat kunt u opschalen. U kunt ervan uitgaan dat als zowel het netwerk als het platform betrouwbaar is dat het gebruik van IoT ook veilig zal zijn.

 • Hoe staat het met de veiligheid met betrekking tot de privacy?

  Het is goed om te weten dat IoT primair gaat over de beveiliging van privacy. Bedenk zelf van te voren goed hoe u uw data gaat beveiligen.

  Niet alle data zijn natuurlijk even gevoelig, maar de data die gevoelig zijn, wilt u wel goed beveiligen Allereerst moet u vooraf duidelijk weten wie binnen uw IoT-omgeving toegang hebben tot welke data. Daarnaast moet u de zekerheid hebben dat eventuele privacy gevoelige informatie in goede handen is. Databeveiliging moet voldoen aan de hoogste normen en Nederlandse wet- en regelgeving. Ook moet een provider back-up-systemen hebben om ervoor te zorgen dat data onder alle omstandigheden bewaard blijven.

 • Welke netwerken behalve wifi zijn nog meer te gebruiken voor IoT?

  GPRS en Bluetooth zijn netwerken welke voor IoT gebruikt worden.

 

Neem contact met ons op

Bel een Business Improver

Bel direct met één van onze Business Improvers voor een persoonlijk gesprek of meer informatie. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur.

Bellen met 070-7007996

Plan een terugbelafspraak

Wilt u teruggebeld worden? Vul de contactgegevens in zodat één van onze Business Improvers zo spoedig mogelijk contact kan opnemen.

Gegevens achterlaten

[wpaft_logo_slider category=”iot”]

Zullen we een afspraak maken?

Maak een afspraak

top

We zijn momenteel bezig met het plaatsen van software producten in onze shop. Houd de shop in de gaten. Sluiten